in , , ,

Βόλτα σαν…παραμύθι.

Παραμυθένια ήταν η επίσκεψη των μαθητών του 1ου νηπιαγωγείου της Νεάπολης στον καταπράσινο δημοτικό κήπο της  πόλης. 

«Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια μηλιά που έδινε και ήταν ευτυχισμένη…»Με αυτό το παραμύθι ξεκίνησε το μαγικό «πράσινο ταξίδι» των μικρών μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τη βοήθεια των μελών της εκπαιδευτικής ομάδας του ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης, το οποίο επισκέφτηκε το σχολείο και προετοίμασε τα παιδιά για τη βιωματική δραστηριότητα που θα ακολουθούσε στο Δημόσιο κήπο, αυτό το μοναδικό στολίδι στο κέντρο της πόλης της Νεάπολης,  που πάντα έχει αμέτρητους θησαυρούς να μας φανερώσει. 

Τα παιδιά εκεί μαζί με τις νηπιαγωγούς τους Ζωή Ντακούλα, Κρύστη Πλουσάκη και Ευγενεία Καραστογιάννη, με γέλια και χαρά έκαναν την μάθηση ένα πολύ ζωντανό παιχνίδι το οποίο κατέληξε σε ένα πολύ ανοιξιάτικο και γευστικό πικ-νικ στο γρασίδι για μικρούς και μεγάλους φυσιολάτρες, με το βιολογικό πρωινό που μας προσέφεραν τα μέλη του ΚΠΕ, δοκιμάζοντας ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης.  

Στη συνέχεια οι μικροί κηπουροί φύτεψαν το δικό τους σποράκι και πήραν για δώρα, οικολογικές τσάντες και καπέλα, που θα τους δώσουν αφορμή και για άλλες εξορμήσεις στην εξοχή. Με την δράση αυτή έκλεισε και για το φετινό σχολικό έτος το καινοτόμο περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αρωματικά φυτά – Βότανα» του νηπιαγωγείου μας.

 Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σαφώς γεμάτοι από ικανοποίηση βλέποντας τα ίδια τα απιδιά πραγματικά αν το χαίρονται ευχαρίστησαν θερμά το ΚΠΕ Ιεράπετρας –Νεάπολης για την πολύτιμη βοήθειά του και την άριστη συνεργασία, που κάθε σχολική χρονιά μας προσφέρει παρόμοιες εμπειρίες και δράσεις με ιδιαίτερο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

 Και όταν συνειδητοποιείς το πόσο ευρηματικό είναι τα τοπικά στοιχεία μιας περιοχής να γίνονται εργαλεία γνώσης ακόμα και για τους πιο μικρούς μαθητές τότε εύκολα πολύ μπορούμε να καταλάβουμε και να εκτιμήσουμε δεόντως τον τόπο μας και τους θησαυρούς που ο ίδιος έχει και μας παρέχει. 

Αυτό που εμείς καλούμαστε να κάνουμε είναι ότι πιο απλό, να τους σεβαστούμε και να τους προστατεύουμε ώστε να μελώσουν ακόμα γενιές και γενιές μαζί τους.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ