in , , ,

"Βρισκόμαστε σε φάση αγώνα και οι απουσίες δεν βοηθούν"

«Η κοινωνία μας βρίσκεται σε φάση αγώνα» δηλώνει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σε ότι αφορά το θέμα της ΑΣΤΕΑΝ και προαναγγέλλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας του νομού.

 Εν αναμονή ακόμα του ορισμού της συνάντησης με την Όλγα Κεφαλογιάννη ο Δήμαρχος σημειώνει ότι την περίοδο αυτή και στην φάση που βρίσκεται σύσσωμη η κοινωνία και τα πρόσωπα πρέπει και οφείλουν να είναι ενωμένοι στον κοινό στόχο και αγώνα. Επιπλέον και με δεδομένο το γεγονός ότι κάνεις σε ολόκληρη την Κρήτην δεν έχει εκφραστεί  διαφορετικά κάνει την απαίτηση του Αγίου Νικολάου ακόμα πιο ισχυρή. 
«Είναι δε προφανές και πολλά λέγονται και γράφονται, ότι η δικαιολογία για την μεταφορά της ΑΣΤΕΑΝ στο Ηράκλειο που πολλοί, μεταξύ των οποίων και η ίδια η Υπουργός, δεν στέκει. Δεν πάει λένε καλά ο ΟΤΕΚ εκεί που βρίσκεται, στου Κοκκίνη το χάνι και θέλουν να την ενισχύσουν μεταφέροντας της ΑΣΤΕΑΝ ώστε να μην πάρει το κτίριο της σχολής  το ΤΑΥΠΕΔ. Πράγμα που σαφώς και δεν συμβαίνει γιατί το κτίριο έτσι και αλλιώς όπως και άλλα κτίρια μπορεί να πάει στο ΤΑΥΠΕΔ έτσι και αλλιώς.» είπε ο Δήμαρχος που θεωρεί αδιανόητο σε μια τέτοια φάση που περνά ξανά η τοπική κοινωνία να υπάρχουν ενστάσεις και μεμψιμοιρίες ορισμένων που είναι καλό να μην παίζουν, προσθέτει ο Δήμαρχος με την φωτιά.
 «Θυμάστε με το ΤΕΙ τις προσπάθειες να μεταφερθεί και τις αντιδράσεις που είχαμε κάτι που δεν πρέπει να λησμονούμε. Οι δε πάντα απόντες καλό θα είναι επιτέλους να σιωπήσουν και να συμμετέχουν σε αυτή μας την κοινή προσπάθεια η οποία θα κλιμακωθεί και στην οποία όλοι πρέπει να κάνουμε το μέγιστο. Πρέπει να μετράμε συμμάχους και παρόντες, αυτό είναι που μετράει τώρα, για τον τόπο μας και το μέλλον του. Στην μάχη που τώρα δίνουμε όλοι μαζί, ο καναπές και η κριτική από εκεί δεν βοηθάνε καθόλου, όλοι πρέπει να είμαστε μαζί επί της ουσίας.»  είπε.
 Εν τω μεταξύ η διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί το βράδυ στις 28 του προηγούμενου μήνα, όλες οι προτάσεις έχουν κατατεθεί και όλα τα στοιχεία είναι τέτοια που δείχνουν την πραγματικότητα της συγκεκριμένης κατάστασης. Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγονται βέβαια και οι απόψεις τόσο των σπουδαστών όσο και των εκπαιδευτικών της σχολής που έχουν ταχθεί στο πλευρό των κινητοποιήσεων του Δήμου.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ