in

ΒΟΑΚ προς Αγιο Νικόλαο, Agroexpo, κρουαζιέρα στην ατζέντα επαφής Χαριτάκη με Αρναουτάκη

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Λασιθίου με Περιφερειάρχη Κρήτης την Πέμπτη 16/3/2017

 

Συνάντηση εργασίας είχε χθες Πέμπτη 17 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο. Ο κύριος Χαριτάκης, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τον ΒΟΑΚ,  ζήτησε και έλαβε την στήριξη του Περιφερειάρχη για την δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου στην Κρήτη ο οποίος θα ξεκινάει από την Κίσσαμο και θα καταλήγει στην Σητεία.

Επίσης, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε την άμεση παράδοση στην κυκλοφορία του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ με τον Περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός του Απριλίου.

Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την προετοιμασία υλοποίησης της 2ης αγροτικής έκθεσης Agroexpo 2017, 26-28 Μαΐου στην Ιεράπετρα, στην οποία η Περιφέρεια είναι συν-διοργανωτής καθώς και για τις συμπληρωματικές-υποστηρικτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της έκθεσης. Παράλληλα ο κος Χαριτάκης ζήτησε την υποστήριξη της Περιφέρειας όσον αφορά στην προώθηση της κρουαζιέρας με την συμμετοχή στην έκθεση του Αμβούργου αλλά και στην υπέρβαση των εμποδίων που αφορούν στην δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη. Επίσης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Λασιθίου στο πλαίσιο διαφόρων ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιεί, ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η μέγιστη συνέργια με αυτές της Περιφέρειας.