in , , ,

Βοήθεια την στιγμή που χρειάζονταν.

Σε μια περίοδο όπου τα τρόφιμα και οι προμήθειες τελείωναν και δημιουργούσαν πρόβλημα σε ότι αφορά την προσφορά της τσάντας Αγάπης από το δίκτυο Ελπίζω στις 200 περίπου οικογένειες όλου του Δήμου Αγίου Νικολάου που στηρίζονται από το Ελπίζω, ήρθε το 1ο Κρητικό Φεστιβάλ που έγινε στο 4ο Δημοτικό σχολείο.

 Ήταν τόσο μεγάλη η ποσότητα των τροφίμων και των υλικών που προσφέρθηκαν κατά την διάρκεια του 2ημέρου 6 και 7 του μήνα όπου πραγματικά γέμισε αγάπη και προσφορά ο πρώτος όροφος στο κτήριο Μεραμπέλλο, δίπλα στην Αγία Τριάδα. 
Οι προσφορές σε τρόφιμα και είδη καθαριότητας των ημερών του Πάσχα, περιορίστηκαν το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα για αρκετές από τις οικογένειες όπου έχουν σαν μοναδική βοήθεια τις τσάντες του Ελπίζω.
 Η διοργάνωση του φεστιβάλ από τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού σχολείου και τον σύλλογο των γονέων του σχολείου, με την εθελοντική συμμετοχή σπουδαίων μουσικών σχημάτων από όλη την Κρήτη δημιούργησε μια εκδήλωση που ήρθε για να μείνει και να γίνει θεσμός.
 Στην πρόσκληση των διοργανωτών επισημάνθηκε ότι αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα για τις ανάγκες του δικτύου Ελπίζω και η ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό ήταν τόσο μεγάλη που οι υπεύθυνοι του δικτύου Ελπίζω πραγματικά έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν την ποσότητα των τροφίμων και των προϊόντων που είχαν προσφερθεί. 
Οι ανάγκες των οικογενειών που υποστηρίζονται από το δίκτυο είναι συνεχείς και δεν περιορίζονται μόνο κατά την διάρκεια των εορτών του έτους, και δράσεις όπως και αυτή του κρητικού Φεστιβάλ έρχονται να επιτελέσουν, πέρα του γεγονότος της ίδιας της διοργάνωσης που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πραγματικά σπουδαία με εξαιρετικό περιεχόμενο, και τον ρόλο της υποστήριξης  μιας δράσης που στηρίζεται ουσιαστικά και μόνο στις προσφορές και στο κλίμα της αλληλεγγύης. 
Το δίκτυο στηρίζεται από την διάθεση και την προσπάθεια των ίδιων των εργαζομένων του ΟΚΥΔΑΝ και των ακούραστων εθελοντών που τρέχουν διαρκώς για να καλύψουν όλες τις ανάγκες που το δίκτυο καλύπτει και αυτές δεν είναι μόνο των τροφίμων. 
Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης που έγινε σε ένα σχολείο προσφέροντας ακόμα και στα ίδια τα μικρά παιδιά το καλύτερο μήνυμα, αυτό της προσφοράς στον συνάνθρωπο, μόνο παράδειγμα προς μίμηση μπορεί να αποτελέσει ώστε και άλλοι φορείς, αν είναι δυνατόν όλοι μα όλοι οι φορείς να κινηθούν αναλόγως.
 Τονίζω για ακόμα μια φορά, επειδή ακριβώς έχω και προσωπικά την τιμή να είμαι εθελοντής στο Ελπίζω, ότι οι ανάγκες των συνανθρώπων όλου του Δήμου μας που στηρίζονται από το δίκτυο δεν σταματούν όπως δεν πρέπει να σταματήσει και η δική μας διάθεση και τάση για προσφορά και ενίσχυση. 
Στα περισσότερα Σούπερ και Μίνι μάρκετ υπάρχει το καλάθι του δικτύου και περιμένει την δική μας κίνηση να βάλουμε σε αυτό τρόφιμα μακράς διάρκειας και προϊόντα υγιεινής.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ