in , , , , ,

Αρνητική απόφαση για το Καλό Χωριό.

Αντίθετη στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η όδευση του ΒΟΑΚ.

Στην αρμόδια επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της όδευσης του εθνικού δρόμου από το Καλό Χωριό. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου και το Τοπικό Συμβούλιο Καλού Χωριού είχαν πάρει ομόφωνες αποφάσεις από τον Απρίλιο του 2007, διαφωνώντας με την προτεινόμενη λύση που είναι καταστροφική για το Καλό Χωριό.
Η περιβαλλοντική μελέτη αυτού του τμήματος απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, ενώ προτάθηκε διαφορετική χάραξη του δρόμου με όδευση πίσω από τους οικισμούς Πύργου και Αρνικού, ώστε να αποφευχθεί ο διαχωρισμός τους, η αλλαγή του μικροκλίματος της περιοχής  να προφυλαχθεί ο υψηλής παραγωγικότητας κάμπος του Καλού Χωριού και ο αρχαιολογικός χώρος του Βρόκαστρου.
Παράλληλα ορίστηκε επιτροπή η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση,  αλλά και στις αυτοψίες που είχαν προηγηθεί από την Δ/νση του ΒΟΑΚ και το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετέφερε τις απόψεις μας. Παρέστη και ο κ. Ζερβός ο οποίος χωρίς καμία συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και την επιτροπή κατέθεσε τις δικές του απόψεις!!! Απόψεις αντίθετες εκείνων της τοπικής κοινωνίας!!! Η Επιτροπή αποφάσισε αντίθετα με τις απόψεις μας.
Γνωρίζουμε ότι η Σητεία και η Ιεράπετρα ενδιαφέρονται να περάσει ο δρόμος και αγνοούν το Καλό Χωρίο που καταδικάζεται για πάντα. Γιατί δεν γίνεται κάτι ανάλογο με τα Μάλια και τη Χερσόνησο, γιατί ο δρόμος δεν περνά πίσω από το Καλό Χωριό;
Το μέτωπο ενάντια σε αυτή την πρόταση είναι ενιαίο. Από που και ως που έρχεται ο κ. Ζερβός και διασπά αυτό το μέτωπο, προβάλει τις δικές του απόψεις (είναι γνωστό ότι …ξέρει τα πάντα) ποιος του έδωσε το δικαίωμα να εκφράζει τώρα την κοινωνία μας και να αγνοεί ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Τοπικού Συμβουλίου Καλού Χωριού. Έτσι θα δώσει αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια αγνοώντας τις αποφάσεις τους;
Μάλλον η ανανέωση σε συνδυασμό με παλιά υλικά και αυταρχικές νοοτροπίες δεν είναι η καλύτερη συνταγή για το μέλλον μας… 
05-06-2014
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου