in , , ,

Απο την Δευτέρα οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου με την προθεσμία να ολοκληρώνεται στις 21 Ιουνίου. Φέτος για πρώτη φορά, για τις εγγραφές, θα ισχύσει σύστημα μοριοδότησης το οποίο έχει αποφασισθεί από τα μέλη της επιτροπής που το επεξεργάστηκε.
Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην επιτροπή αυτή συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου των γονέων των παιδικών σταθμών του Δήμου γεγονός που ενισχύει την αποδοχή των μορίων και από την μεριά των γονέων.

Στην συνεδρίαση του ΟΚΥΔΑΝ που έγινε το βράδυ της Τετάρτης τα μέλη του ομόφωνα στήριξαν την συγκεκριμένη διαδικασία η οποία θα γίνει με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή ώστε αν μην υπάρξει επ’ ουδενί η όποια ένταση. «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των γονέων Μαρία Κασοτάκη και Βασίλη Ορφανάκη για την ουσιαστική συμμετοχή τους στις εργασίες της επιτροπής και να ενημερώσω τους γονείς ότι στην φετινή διαδικασία δεν θα δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς η μοριοδότηση περιλαμβάνει, οικονομικά κριτήρια, κοινωνικά κριτήρια και με βάση τα μόρια θα γίνονται φέτος αποδεκτές οι εγγραφές των παιδιών.» είπε ο Μανόλης Αικατερινάκης, πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ.

Εν τω μεταξύ ακόμα δεν είναι σίγουρο ένα θα τρέξει το ΕΣΠΑ για την επόμενη χρονιά, και αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε τα παιδιά που θα μείνουν εκτός, εκ των πραγμάτων θα είναι πάρα πολλά. Είναι δε απαράδεκτο ή ίδια η πολιτεία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής που αφορούν μικρά παιδιά να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με τις καθυστερήσεις των διαδικασιών της. «Έχουμε ζητήσει μήνες τώρα να γίνουν οι προσλήψεις που χρειαζόμαστε για την νέα σχολική χρονιά και ακόμα να μας δοθεί το οριστικό Ο.Κ για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες οι οποίες και αυτές θέλουν περίπου 2 μήνες ώστε να έρθουν στους παιδικούς οι εργαζόμενοι.» είπε ο πρόεδρος.

 Ένα ακόμα άκρως ανησυχητικό θέμα είναι και αυτό της παράδοσης από τον εργολάβο του κτιρίου στην Αμμούδα ώστε να μεταφερθούν εκεί από τον Σεπτέμβριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί που είναι διάσπαρτοι σε όλη την πόλη ενώ το μέγεθος του νέου κτιρίου δίνει την δυνατότητα εάν έχουν προσληφθεί και οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν πιο πολλά παιδιά.

 Το κτίριο είναι έτοιμο στο 95% και πιέζουμε ώστε να μας παραδοθεί ώστε να κάνουμε και εμείς σαν Δήμος κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να μπορέσουμε τη νέα σχολική χρονιά να φιλοξενηθούν εκεί όλοι οι παιδικοί σταθμοί και να γλυτώσουμε τα ενοίκια των κτιρίων, τα έξοδα σε θέρμανση και τις μεταφορές των εργαζομένων.» είπε ακόμα ο κ. Αικατερινάκης.

Σε επόμενη δε συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα της μείωσης των τροφείων, σήμερα είναι 75 ευρώ στα απιδιά εκτός ΕΣΠΑ, από την στιγμή που όπως όλα δείχνουν υπάρχει αυτό το περιθώριο.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ