in , , , , ,

Απάντηση του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση" στα ερωτήματα της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

 Αγαπητοί φίλοι της οικολογικής κίνησης,
Θα μπορούσαμε να σας πούμε ναι και στα 7 αιτήματα που βάζετε και να προτείνουμε ακόμα περισσότερα. Στο πρόγραμμα μας εξάλλου φαίνονται οι θέσεις μας. Όμως σας καλούμε να προβληματιστείτε για τα εξής….

1) Οι συνδυασμοί που εκφράζουν τα συμφέροντα της τοπικής πλουτοκρατίας επικαλούνται τη νομιμότητα και το κάνουν για ένα απλό λόγο. Γιατί η νομιμότητα εξυπηρετεί ολοένα και περισσότερο τα συμφέροντά τους. Οι νομοθεσίες για αιγιαλούς, για ΒΑΠΕ, για ιδιωτικοποιήσεις, για fast track δείχνει το δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούν και το σεβασμό τους στον άνθρωπο και στο περιβάλλον; Η επίθεση στα δικαιώματα της λαϊκής πλειοψηφίας θα συνεχιστεί όσο δεν υπάρχει αντίσταση, όσο δεν αναδεικνύουμε το ζήτημα για το ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη κοινωνία.

2) Η εμπειρία που η οικολογική έχει από τους αγώνες της, μπορεί να καταδείξει ποιοι συναντήθηκαν δίπλα της και ποιοι ήταν απέναντί της. Όλα αυτά δεν μπορεί να ξεχνιούνται μέσα στο ξέφρενο πανηγύρι των προεκλογικών “δεσμεύσεων”

3) Σας καλούμε να προβληματιστείτε για το αν μια κατάκτηση στα επιμέρους, πχ ένας ποδηλατοδρόμος, μπορεί να ισοσκελίσει τη γενική κατάρρευση της κοινωνίας.
Για αυτό η όποια απόφαση δεν πρέπει να κοιτάει το δάχτυλο και να χάνει το δάσος. Κατά τη γνώμη μας το αγωνιστικό οικολογικό κίνημα δεν πρέπει να μένει στην επιφάνεια ή στα επιμέρους. Πρέπει με την πείρα του να βαθαίνει και να πολιτικοποιεί τις αναλύσεις του και τη στάση του.

Βασίλης Χατζηδάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τα ερωτήματα που τέθηκαν προς τους συνδιασμούς από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου, μπορείτε να τα δείτε εδώ:http://ecomirabello.blogspot.gr/2014/05/2014.html