in , , , ,

ΑΕΝ, από την κοινωνία για την κοινωνία.

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Νεάπολης, καθώς επισκέφτηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου νεαρό Νεαπολίτη, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρότατες σωματικές βλάβες λόγω τροχαίου ατυχήματος με μηχανάκι. 

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και αφού πρώτα ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του νεαρού, εν συνεχεία παρέδωσαν στους γονείς του χρηματικό ποσό άνω των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, δείχνοντας έτσι εμπράκτως τη στήριξη της ευρύτερης «οικογένειας» της Α.Ε.Ν. προς τον ίδιο το νεαρό και την οικογένειά του. 

Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν μετά από την πρωτοβουλία της ομάδας για τη διεξαγωγή φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος εντέλει πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 29ης Ιουνίου στο φιλόξενο γήπεδο της ομάδας «ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙΩΤΗΣ», μεταξύ των επίλεκτων της Νεάπολης και των επίλεκτων Λασιθίου. Στο κάλεσμα της Α.Ε.Ν πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε, γεμίζοντας τις κερκίδες του γηπέδου, αλλά και πολλοί ήταν αυτοί που εξακολούθησαν και μετά το πέρας του αγώνα να προμηθεύονται εισιτήρια του αγώνα από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Νεάπολης, καταδεικνύοντας τα αισθήματα αλληλεγγύη τους. 

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Νεάπολης Αντώνης Φούσκης ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε για να προσφερθεί για την κάλυψη των αυξημένων ιατρικών αναγκών του νεαρού Γ.Γ., εξήρε αφενός την ευαισθησία των συντοπιτών μας, οι οποίοι αμέσως ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για τη συγκέντρωση των χρημάτων, καθώς και όλων των ποδοσφαιριστών που πρόθυμα έλαβαν μέρος στον αγώνα, τονίζοντας πως η ποδοσφαιρική ομάδα της Νεάπολης θα είναι πάντα παρούσα και έτοιμη να αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για να στηρίξει συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη. 

Σημειωτέον πως τα νέα από το μέτωπο της υγείας του νεαρού είναι εξόχως ενθαρρυντικά, καθώς μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ήδη εδώ και κάποιες μέρες έχει επιστρέψει στην οικία του, συνεχίζοντας τη θεραπεία του από εκεί. Μετά και από αυτή την κίνηση το κοινωνικό πρόσωπο των τοπικών ομάδων και συλλόγων του αθλητισμού έρχεται να φανεί και εκτός συνόρων λειτουργίας της κάθε ομάδας και να αποδοθεί στην ίδια την κοινωνία από την οποία έτσι και αλλιώς και οι ομάδες προσέρχονται. 

Έτσι το κάλεσμα τους κάθε φορά κρύβει και μια κοινωνική διάσταση η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περνά  αδιάφορα από την συνείδηση όλων μας. 

Η παρουσία όλων μας  σε παρόμοιες εκδηλώσεις είναι η δύναμη για να συνεχίσουν οι άνθρωποι αυτοί να βοηθούν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και την ίδια την κοινωνία. 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ