in , ,

"Αδιαφάνεια και προσπάθεια αποσιώπησης… απο τον Δήμο Αγίου Νικολάου."

Επειδή ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, είχαν την ευαισθησία να απαντήσουν και να πάρουν θέση, σε συνδυασμό με την άρνηση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου να παράσχει στοιχεία (όχι προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα) ως οφείλει , το γεγονός αποτελεί στοιχείο αδιαφάνειας και προσπάθειας αποσιώπησης του γεγονότος….του Κωστ. Κουνενάκη

Δεν γνωρίζουμε την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Πιθανόν (δεν μας λένε), μάζεψαν τις οφειλές και τις έστειλαν στην ΔΟΥ για βεβαίωση και από εκεί (ως ήταν αναμενόμενο) έγινε η δέσμευση των λογαριασμών.

Σε κάθε περίπτωση, θα επιμείνουμε πως υπήρχαν άλλα μέτρα να εξαντλήσουν πριν φτάσουν σε αυτό, το οποίο θα μπορούσαν να το ασκήσουν ως έσχατο μέτρο. Καλό θα ήταν δε όσοι «γνωματεύουν» περί του αντιθέτου, να απευθυνθούν σε νομικό για να μην εκτίθενται.

Επί της ουσίας, εκεί που έχουν οδηγηθεί (συνειδητά) οι συμπολίτες μας με ευθύνη της δημοτικής αρχής, η μόνη λύση είναι να κάνουν διακανονισμό και από εκεί και μετά ο δήμος να προχωρήσει άμεσα σε μερική άρση της δέσμευσης.

Δεν αποκλείεται ο χρόνος αυτών των ενεργειών να υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες. Καλούμε την δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε άρση της δέσμευσης για όσους προχωρήσουν σε διακανονισμό και μάλιστα χωρίς να συνδέσουν τη ενέργεια τους με υπονοούμενα για εκλογική στήριξη, αφού παρότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε, πολλοί αυτό ψιθυρίζουν.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ζητούμε από την δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα λίστα οφειλών προς τον δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις (χωρίς αναφορά σε στοιχεία οφειλέτη), ποσόν και σημείωση των περιπτώσεων που έχει ζητηθεί η δέσμευση λογαριασμού.  Είναι δε υποχρέωση του να τηρεί ενιαία στάση προς όλους τους οφειλέτες. Στάση η  οποία πρέπει να γνωστοποιηθεί ώστε να την γνωρίζουν όλοι οι οφειλέτες.
Επειδή όλοι βιώνουμε την κρίση, πρέπει να συμφωνήσουμε στην διαδικασία και αυτή να ακολουθείται χωρίς εξαιρέσεις, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες συνδιαλλαγής. Σεβόμαστε το νόμο, αλλά να μην ξεχνάμε πως η ανάγκη είναι ο υπέρτατος. Καλό είναι να εξαντλούμε κάθε νόμιμο περιθώριο που υπάρχει.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις  και να βοηθήσουμε να γίνουν νέες επενδύσεις στον τόπο μας, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερα έσοδα και μικρότερη ανεργία. Πρέπει ακόμα να δούμε και το θέμα των τελών, αφού η κρίση και η μείωση κερδοφορίας  
 επιχειρήσεων, μισθών και συντάξεων, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό δήμου και δημοτικών επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε τους πολίτες την αγορά που στενάζουν από τεράστια βάρη. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι εφικτό να τους ελαφρύνουμε.
Κωστής Κουνενάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος
δήμου Αγίου Νικολάου