in

“Έπιασαν” τον εγκέφαλο των κλοπών του Χαλκου – Εξιχνιάστηκαν 13 υποθέσεις

Στον εισαγγελέα θα βρεθούν οι υπεύθυνοι που είχαν διαπράξει 13 κλοπές χαλκού από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ με λεία 500 κιλά χαλκό!

Αναλυτικά η ενημέρωση από την αστυνομία:

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δεκατρείς (13) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε εγκαταστάσεις και δίκτυα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 39 και 48 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον, ο 39χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από τη εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 39χρονος με τον 48χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.12.2016 έως και την 19.04.2017 είχαν διαπράξει συνολικά δεκατρείς (13) κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυα (υποσταθμούς, κολώνες της ΔΕΗ, πίνακας γεώτρησης, αντλιοστάσιο,) και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του ΔΕΔΔΗΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε αφαίρεσαν, 500 κιλά χαλκό (από μετασχηματιστές και καλώδια), 17 μετασχηματιστές , περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο και 3 ράβδους (κοντάρια) χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, προξενώντας παράλληλα φθορές.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων καθώς και η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες (25.04.2017), σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 39χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης,
τζάκετ με το διακριτικό σήμα της «ΔΕΗ» ,
σύνδεσμοι μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ,
διάφορες βίδες,

Τα συγκεκριμένα ανευρεθέντα αντικείμενα, αφού κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στον υπεύθυνο δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.