in , , ,

Έπαινος σε μαθητές του ΓΕΛ Τζερμιάδων.

Σε μια εποχή όπου όλοι μας μιλάμε για εναλλακτικές μορφές ενεργείας και προστασίας του περιβάλλοντος, οι μαθητές της Β Λυκείου του ΓΕΛ Τζερμιάδων από τα λόγια πέρασαν στα έργα και κατασκεύασαν μια γεννήτρια αποσπώντας μάλιστα πέρα από τα εύσημα σχόλια όλων και έπαινο σε μαθητικό διαγωνισμό που έγινε στο Ηράκλειο. 

Συγκεκριμένα έπαινο έλαβε το ΓΕΛ Τζερμιάδων και ειδικότερα η Β Λυκείου η οποία συμμετείχε στον 7ο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής που διοργάνωσε το Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, η Δευτεροβάθμια Ηρακλείου και το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Η ομάδα της Β Λυκείου συμμετείχε με τους εξής μαθητές, αλφαβητικά: Μαριάννα Αρχαύλη, Κάλλια Κασαπάκη, Στέλλα Πατεράκη, Μαρία Πεπόνη, Κέλυ Πρίφτη και Γιώργο Φαρσάρη.  

Η κατασκευή με την οποία λάβανε μέρος οι μαθητές στο διαγωνισμό ήταν μια ανεμογεννήτρια, η οποία κατασκευή υλοποιήθηκε εξολοκλήρου από τους μαθητές με μικρές παρεμβάσεις από την καθηγήτρια τους Μαρία Ελευθερίου και συνδύασαν τη φυσικής της Β Λυκείου (από το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου) με την παράδοση του οροπεδίου με τους ανεμόμυλους. 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου λίγε μέρες πριν ολοκληρωθούν τα μαθήματα της σχολικής περιόδου.

ΘΑΝΟΣ Κ.