in , , , , ,

Άραγε θα απαντήσει για Μελίνα και Ζουράρι ο Αλέξης Τσίπρας;

Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης
Η «ανοιχτή υπόθεση» του θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη και οι προσβλητικές δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά, του Υφυπουργού Παιδείας & Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τον νομό Λασιθίου Κώστα Ζουράρι.
Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2016, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται τον Νομό Λασιθίου και τον Δήμο Αγίου Νικολάου, με δυο ανοιχτά ζητήματα, θέματα συζήτησης στην ευρύτερη κοινωνία του Λασιθίου. Το πρώτο ζήτημα, αφορά την υπόθεση του θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη, από την Νεάπολη Λασιθίου, τον Δεκέμβρη του 2015, στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), έπειτα από μια απλή εγχείρηση ρουτίνας «κρεατάκια», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιστατικό του θανάτου της τετράχρονης Μελίνας, στους γονείς της αδικοχαμένης, κατοίκων της περιοχής που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται, δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις για τις ενέργειες που έλαβαν χώρα στα νοσοκομεία της εκλογικής περιφέρειας του Πρωθυπουργού, ενέργειες που οδήγησαν στο θάνατο της κόρης τους.
Η Μελίνα Παρασκάκη Η Μελίνα Παρασκάκη Σημειώνουμε πως στο περιστατικό σχετίζεται και η αναισθησιολόγος ξαδέρφη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, η οποία έχει ομολογήσει την κλοπή ναρκωτικών ουσιών και από τα δυο νοσοκομεία του Ηρακλείου, κλοπή δημόσιας περιουσίας, με την ίδια να έχει τιμωρηθεί μόνο με απλή επίπληξη, χωρίς καν να έχει παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου ή αποπεμφθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου. Στην υπόθεση δεν έχει παρέμβει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, παρά την ομολογούμενη από την αναισθησιολόγο «κλοπή ναρκωτικών ουσιών» από δημόσια νοσοκομεία και δεν έχει προχωρήσει σε άσκηση πειθαρχικών ποινών στην αναισθησιολόγο, μέλος του συλλόγου, ξαδέρφη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη.
Πότε αλήθεια θα δοθούν απαντήσεις στην οικογένεια της θανούσης και πότε θα επέμβει η δικαιοσύνη για τις παράνομες κλοπές ουσιών από τα νοσοκομεία της εκλογικής περιφέρειας του Πρωθυπουργού, ένα χρόνο μετά την επέμβαση «ρουτίνας» που οδήγησε στον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη ;
Η δεύτερη υπόθεση, σαφώς λιγότερο σοβαρή από το χάσιμο μιας αθώας ψυχής σε μια «απλή» επέμβαση σε νοσοκομεία προηγμένης χώρας, αλλά ύψιστης εθνικής σημασίας, η οποία συζητιέται έντονα στην κοινωνία του νομού Λασιθίου και σε όλη τη χώρα, έχει να κάνει με τις δηλώσεις του καταγόμενου από την περιοχή του Αγίου Νικολάου, Υφυπουργό Παιδείας και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Ζουράρι.
Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζουράρις, δηλώνει σε συνέντευξη τύπου στις 14/12/2016 με θέμα τις προσεχείς αλλαγές στην παιδεία ,πως, « Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε.
Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν ». Άρα, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζουράρις, θεωρεί πως θα χάσουμε σίγουρα νησιά, θα χάσουμε ελληνικό έδαφος, όχι μεγάλης σημασίας όσο σημασία θα έχει να μη χαθεί η γλώσσα μας. Σε άλλες εποχές, στις εποχές των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, οι συγκεκριμένες δηλώσεις θα αποτελούσαν προϊόν αποπομπής υπουργού από την κυβέρνηση, χωρίς ο υπουργός – που ενδεχομένως θα είχε προβεί σε αυτές τις δηλώσεις – προλάβει να σηκωθεί από το κρεβάτι του βαθύ ύπνου του.

Προφανώς, αποτελεί κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό η μη αποπομπή από την κυβέρνηση του Υφυπουργού Παιδείας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι, έπειτα από τις προσβλητικές δηλώσεις που σε κάποιο βαθμό θα μπορούσαν να ακυρώσουν στη συνείδηση του κόσμου τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλει το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να κρατηθεί η ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα μάλιστα και της σκληρής διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού. Ο Λασιθιώτικος λαός, φιλήσυχος, δημοκρατικός απαιτεί λύσεις άμεσες και καθαρές απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό της χώρας, τόσο για την υπόθεση της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη, όσο και για τις προσβλητικές δηλώσεις Υφυπουργού Παιδείας του κ. Ζουράρι, που ντροπιάζουν μια ολόκληρη περιοχή, τον νομό Λασιθίου. Δημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής Andreas.tsilogiannis@gmail.com Τwitter: TsilogiannisAnd Facebook: Tsilogiannis Andreas Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φωτογραφία ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φωτογραφία ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγή: Δυο ζητήματα-“φωτιά” περιμένουν τον Αλέξη στο Νομό Λασιθίου και στον Άγιο Νικόλαο http://mignatiou.com/2016/12/dio-zitimata-fotia-perimenoun-ton-alexi-sto-nomo-lasithiou-ke-ston-agio-nikolao/