Όλοι μαζί ενάντια στην κρίση, ομπρέλα η κοινωνική σύμπραξη

0
      

Πολλοί είναι οι φορείς σε κάθε περιοχή που προσπαθούν να βοηθήσουν τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες των τοπικών κοινωνιών. Δήμοι, εκκλησία, φορείς, ομάδες ανθρώπων, επαγγελματίες, σύλλογοι ακόμα και ατομικές πρωτοβουλίες κάνοντας πράξη, στην ουσία, το πνεύμα της αλληλεγγύης που υπάρχει και αναδείχθηκε στην περίοδο της κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Στην εκδήλωση για το κόψιμο της πίτας των εργαζομένων του ΘΧΠΛ ο υφυπουργός εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανακοίνωσε ότι στον σχεδιασμό του Υπουργείο που άμεσα γίνεται πράξη είναι και η λειτουργία της Κοινωνικής σύμπραξης σε κάθε Δήμο.

«Τα προβλήματα που η κοινωνία της χώρας μας αντιμετωπίζει στην περίοδο που διανύουμε δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποσπασματικά. Η ζωντανή οριζόντια συνεργασία όλων των τοπικών φορέων μιας κοινωνίας σε ένα Δήμο, που ασχολούνται και κάνουν δράσεις κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης ή έχουν κάποιο σκοπό να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, να συνεργαστούν ώστε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει ακόμα καλύτερα.

Η κοινωνική αυτή σύμπραξη θα είναι δικαιούχος οικονομικών ενισχύσεων και ένταξης σε διάφορα προγράμματα διότι δεν είναι δυνατόν μεμονωμένες προσπάθειες να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Άλλα κάνει η εκκλησία άλλα ο κάθε Δήμος και άλλα οι υπόλοιποι φορείς χωρίς να υπάρχει ένας κεντρικός συντονισμός. Με την διάταξη που προωθούμε ο κάθε Δήμος ή άλλο πρόσωπο δημοσίου δικαίου, εφ όσον από τον Δήμο δεν υπάρχει πρωτοβουλία, θα συγκεντρώσει όλους όσους έχουν πεδίο κοινωνικής δράσης στην κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, ώστε με ένα βασικό σχεδιασμό να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Θα υπάρχουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις και εντάξεις σε προγράμματα ενώ όλα θα αναφέρονται ρητά σε ένα πρωτόκολλο κοινωνικής σύμπραξης και με βάση τα όσα συμφωνήσουν έτσι θα λειτουργήσουν.» είπε αποδεχόμενος την ανταπόκριση άμεσα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου όσο και από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μια νέα υπηρεσία ή μια νέα δομή όλο αυτό, είναι ουσιαστικά ένας ζωντανός κοινωνικός κρίκος συνεργασίας που θέλει η πολιτεία να την στηρίξει και να την ενισχύσει οικονομικά.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ www.anatolh.com

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με σύννεφα η Πρωτομαγιά

      Λίγες παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Oι άνεμοι στα βόρεια θα πν…