Συμμετέχω, δεν απέχω.

0
      

Η ψηφοφορία για την εκλογή των είκοσι ένα (21) καινούργιων αντιπροσώπων που βάσει του πληθυσμού της χώρας μας αναλογούν, θα διεξαχθεί στην χώρα μας την Κυριακή μαζί με τον δευτερο γύρο των εκλογών για Δήμους και Περιφέρειες. 

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
Στα λοιπά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά κατά την ημέρα των εκλογών, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαΐουαλλά οι ψήφοι θα προσμετρηθούν και θα ανακοινωθούν μαζί με εκείνα της ελληνικής επικρατείας.
Μέχρι τώρα, οι αντιπρόσωποι ΜΑΣ, διοριζόταν από τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων και εμείς απλά αποφασίζαμε πόσους να διορίσει ο καθένας.
Φέτος όμως, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, η επιλογή των βουλευτών θα γίνει με ψηφοφορία που απέκτησε μια οσμή δημοκρατίας, καθώς στις επικείμενες εκλογές και για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τους υποψήφιους που κρίνει ικανούς και άξιους να τον εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Με αυτόν τον τρόπο η Λαϊκή κυριαρχία αρχίζει να αποκτά σάρκα και οστά….
Η έναρξη του εκδημοκρατισμού των εκλογών έγινε με το νόμο 4255/2014 και πρέπει να γίνουν πολλές άλλες αλλαγές για να έχουμε πραγματικές εκλογές και συνεπώς πραγματική δημοκρατία, αλλά πάλι καλά που έγινε η αρχή. Σύντομα θα γίνουν και τα υπόλοιπα, αλλά θα το συζητήσουμε άλλη φορά.
Και οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στη διαδικασία θεωρούνται κανονικοί υποψήφιοι και για να εκλεγούν ευρωβουλευτές χρειάζονται την ψήφο μας. Έχεις αρκετούς σταυρούς προτίμησης κύριε ;; Περνάς ! Δεν έχεις ;; Ας προχωρήσουν οι άλλοι που είναι καλύτεροι. Τέρμα ο αυτο-διορισμός. Αυτή είναι ισότητα ενώπιον του νόμου, ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (Άρθ. 4 Σ).3
Οι υποψήφιοι
Πάνω από 1300 άτομα διεκδικούν την αντιπροσώπευση των περίπου 10.000.000 Ελλήνων ψηφοφόρων που κατοικούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επειδή ο ελληνικός νόμος δεν επιτρέπει σε μεμονωμένα άτομα να συμμετέχουν στην διαδικασία των εκλογών, οι προαναφερόμενοι υποψήφιοι συμμετέχουν αναγκαστικά σε συνδυασμούς κομμάτων ή συνασπισμούς κομμάτων. Οι συνδυασμοί είναι 42 και σχεδόν το εν τρίτο είναι νεοεμφανιζόμενες πολιτικές δυνάμεις, συμμετέχουν για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές ή αποτελούν καινούργιες συμμαχίες παλιότερων πολιτικών σχηματισμών.
Εσείς έχετε την δυνατότητα να δείξετε την προτίμηση σας σε 4 υποψηφίους το πολύ, αλλά μόνο αν ανήκουν στον ίδιο συνδυασμό. Συνεπώς στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης..
.
Πως χρησιμοποιείται το λευκό ψηφοδέλτιο
Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών.
Σε περίπτωση που στο εκλογικό σας τμήμα δεν υπάρχει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που εσείς θέλετε, ζητήστε από την εφορευτική επιτροπή να σας επικυρώσει ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Σε αυτό θα γράψετε με το χέρι το όνομα ενός ή περισσότερων υποψηφίων (4 το πολύ).
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Βάσει του εκλογικού νόμου, τα ψηφοδέλτια είναι μόνο έντυπα. Όποιο ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο, έστω και μερικά, είναι άκυρο. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, κατά την ψηφοφορία προκύπτει έλλειψη έντυπων ψηφοδελτίων, η εφορευτική επιτροπή οφείλει να συντάξει την ίδια στιγμή πρακτικό στο οποίο να βεβαιώνει την έλλειψη έντυπων ψηφοδελτίων, το λόγο που, κατά την κρίση της, δημιουργήθηκε αυτή η έλλειψη, τον τρόπο που φρόντισε για ανεφοδιασμό με νέα έντυπα ψηφοδέλτια και το λόγο για τον οποίο δεν πραγματοποιήθηκε. 
Μετά τη σύνταξη του πρακτικού αυτού επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η συνέχιση της ψηφοφορίας με λευκά ψηφοδέλτια. Τα λευκά ψηφοδέλτια παραδίδονται από την εφορευτική επιτροπή, από ένα σε κάθε εκλογέα, αφού πρώτα τεθεί, προς το μέρος της μικρότερης πλευράς του, η σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής, σημειωθεί δίπλα της η ημερομηνία της εκλογής και τεθεί, κάτω από την ημερομηνία, η μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου.
Ο εκλογέας αφού πάρει από την εφορευτική επιτροπή το σφραγισμένο και θεωρημένο σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο λευκό ψηφοδέλτιο και αφού αποχωρήσει στον ιδιαίτερο χώρο του εκλογικού τμήματος οφείλει να το συμπληρώσει με το χέρι του.
Στο λευκό ψηφοδέλτιο ο εκλογέας γράφει, το όνομα του συνδυασμού ή το όνομα ενός ή περισσότερων υποψηφίων του ίδιου συνδυασμού, οπότε το ψηφοδέλτιο υπολογίζεται στη δύναμη του συνδυασμού στον οποίο ανήκουν οι υποψήφιοι αυτοί. Ο υποψήφιος συνδυασμού, του οποίου το όνομα αναγράφεται στο λευκό ψηφοδέλτιο, θεωρείται ότι λαμβάνει σταυρό προτίμησης (ΠΔ 26/2012 Αρθ. 70.3 και 74 – ΦΕΚ Α 57/2012) .
Συμπέρασμα
Επειδή οι εκλογές είναι το άλφα και το ωμέγα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας
Επειδή βάσει του συντάγματος η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική
Επειδή εμείς δεν παραβιάζουμε το σύνταγμα
Επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε το δικαίωμα να επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στην Ευρώπη
Επειδή λόγω αλλαγής του εκλογικού νόμου οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι και πολύ καλύτεροι
Να αναδείξουμε τους καλύτερους γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα αποκτήσουμε την αντιπροσώπευση που μας αξίζει !
         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 10.000 προσλήψεις σε Δήμους για μακροχρόνια άνεργους άνω των 55 ετών

      Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 10.000 ανέργους άνω των 55 ετών προγραμματίζει το υπου…