Στις 16 Ιουνίου η δίκη για το οικονομικό κενό στο Δήμο Νεάπολης.

0
      

Στις 16 Ιουνίου θα εκδικαστεί η υπόθεση υπεξαίρεσης του ποσού του 1,4 εκ. ευρώ από το ταμείο του πρώην δήμου Νεάποης, της υπόθεσης που προκάλεσε τριγμούς και απασχολεί ως και σήμερα την κοινή γνώμη.
 Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου παραπέμπονται σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ανατολική Κρήτης έξι άτομα.

Ως «κεντρικό πρόσωπο» της σκανδαλώδους υπόθεσης κατηγορείται η επί χρόνια ειδική ταμίας του πρώην Δήμου Νεάπολης, η οποία είχε την «διαχείριση» των χρημάτων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και οδηγήθηκε στις φυλακές Νεάπολης όπου παραμένει έγκλειστη.

Η πρώην ειδική ταμίας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού από το Δήμο, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα, και της απιστίας, για την περίοδο από το 1999 μέχρι και το 2011.

Στο εδώλιο παραπέμπεται επίσης ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην απιστία της ταμία, για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», παρά τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε σχέση με την «διαδρομή» των χρημάτων, τα οποία έκαναν «φτερά» από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Η ταμίας στην απολογία της είχε αναλάβει την ευθύνη για υπεξαίρεση ποσού 237.000 ευρώ. Ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να βάλει «χέρι» στο ταμείο, εκβιαζόμενη από κύκλωμα τοκογλύφων καθώς για να σπουδάσει τον γιο της στην Ιταλία, πήρε δάνειο 50.000 ευρώ από τοκογλύφους.

Αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε όλο το ποσό που καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να «αναζητηθούν και αλλού ευθύνες» για τον τρόπο λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών του πρώην Δήμου.

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης, υποστήριξε κατά την απολογία του ότι ήταν πεπεισμένος ότι ο δήμος όχι μόνο δεν χρωστούσε αλλά είχε και πλεόνασμα.

πηγη cretalive.gr

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας για την ευμενή διάθεση τους απέναντι στην προσπάθεια μας.»

      Το Δ.Σ. του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», με έδρα τη Νεάπολη Λασιθίου εκ…