Σπάνιος καρχαρίας – άλιεν, από τα βάθη του ωκεανού στα δίχτυα ψαρά

0
      

Μια σπανιότατη «ψαριά» πέτυχε ένας γαρίδας από τις ΗΠΑ, κάνοντας την επιστημονική κοινότητα της θαλάσσιας βιολογίας να παραμιλά!

Στις 19 Απριλίου, ο 63χρονος Καρλ Μουρ βγήκε με το σκάφος του στον Κόλπο του Μεξικό για να ψαρέψει γαρίδες. Και τότε, όταν σήκωσε τα δίχτυα του, αντίκρισε τον πιο «άσχημο πλάσμα» που έχει συναντήσει ποτέ!  

Ο Μουρ είχε ψαρέψει έναν καρχαρίαςΓκόπλιν (επιστημονική ονομασία Mitsukurina owstoni – Μιτσουκουρίνα του Ούστον), ο οποίος κανονικά ζει σε βάθος μεγαλύτερο από 250 μέτρα, πολύ πιο κάτω από όπου το φως του ήλιου μπορεί να φθάσει. 

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τον τρόπο ζωής και τις αναπαραγωγικές συνήθειες αυτού του είδους, δεδομένου ότι οι συναντήσεις των επιστημόνων με αυτούς τους καρχαρίες είναι σχετικά σπάνιες, λόγω του σκοτεινού βάθους που ζουν. Αρκετοί μάλιστα τον έχουν χαρακτηρίσει «καρχαρία-άλιεν» λόγω της ασχήμιας και του μυστηρίου που τον περιβάλλει.

Ο συγκεκριμένος Γκόμπλιν είναι μόλις ο δεύτερος που ψαρεύτηκε ποτέ στον Κόλπο του Μεξικού, και ο πρώτος από το 2000. Συνολικά, από το 1897 που πρωτοανακαλύφθηκε το είδος, μόνο 50 τέτοιοι καρχαρίες έχουν γίνει ορατοί στο ανθρώπινο μάτι!

πηγη http://www.news.gr/

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεννήθηκε ο πρώτος Βίσονας μετά από 140 χρόνια!

      Η κοιλάδα της Αλμπέρτα του Καναδά, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το εθνικό πάρκο Μπανφ,…