in , , , , ,

Παρουσιάζουν την Ελλάδα του χτες για την αρχιτεκτονική του…αύριο.

Συνεχίζουν να δείχνουν την αγάπη τους για τον πολιτισμό μας οι Ευρωπαίοι και αυτό φαίνεται και από την συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις και σεμινάρια.
 
«Λατρεύουν και εκτιμούν τον πολιτισμό μας», ανέφερε η αρχιτέκτων μηχανικός DESA Paris, M.Sc Πολεοδομία- Χωροταξία Sorbonne Paris IV, μέλος της ομάδας «Theatra» κ. Μαρία Τσακονίτη με καταγωγή από τη Νεάπολη.
 
«Και βλέπω», συνέχισε, «ότι η στήριξή τους,  σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την χώρα μας είναι σπουδαία.
Στο τελευταίο σεμινάριο παρουσίασα την επίδραση που έχει ο ήχος και η μουσική στην αρχαία τραγωδία, αλλά και στην αρχαία Ελλάδα γενικότερα καθώς και την σχέση της με τον χώρο και την αρχιτεκτονική του. Μελέτη που έχει άμεση σχέση και με την εξέλιξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.
Στο επόμενο σεμινάριο θα γίνει και μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του χώρου με την χρήση ειδικών εξειδικευμένων προγραμμάτων σχεδίασης καθώς και η παρουσίαση της δομής του χώρου στο αρχαίο θέατρο, μελέτη που για πρώτη φορά θα δει το φως της δημοσιότητας και πιθανώς να επηρεάσει την εξέλιξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και της δομής του χώρου».
 
«Το νέο project», εξηγεί, «είναι μια προσπάθεια που γίνεται από μια ομάδα αρχιτεκτόνων, εδώ στο Παρίσι, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Το μόνο κέρδος μας είναι η αγάπη που εισπράττουμε από το κοινό και το ενδιαφέρον που γεννιέται και μεγαλώνει γι’ αυτή την χώρα, που σήμερα περνάει άλλη μια δοκιμασία, όμως εμείς ως Έλληνες οφείλουμε να μην την ξεχνάμε, αλλά αντιθέτως να προωθούμε και να διαδίδουμε τον πολιτισμό μας. Ένα πολιτισμό που έδωσε τα φώτα του σ’ ολόκληρο τον κόσμο και μια Ελλάδα που αξίζει ένα καλύτερο μέλλον».
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ