ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

0
      

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης συνδιοργανώνουν συγκέντρωση-συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου. Καλούνται όλοι οι φορείς – Πρωτοβάθμια Σωματεία – συνταξιούχοι- άνεργοι και γενικότερα όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης του Χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης με την ανοχή των Ελληνικών αρχών μας απειλεί όλους.
Με τη μαζική αντίδραση και την άρνηση των κατοίκων άλλων χωρών, οι Αμερικανοί καταφεύγουν στη μέθοδο της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης γιατί καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της σε αντίθεση με τη χαλαρή αντίδραση της δικής μας κυβέρνησης. 


Η επιχείρηση, που τελεί υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων (ΟPCW) είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία, την Αλιεία και τον Τουρισμό. Τα συγκεκριμένα χημικά όπλα είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο περιβαλλοντικό κίνδυνο, ένα εφιαλτικό σενάριο που αν πραγματοποιηθεί τότε μιλάμε για την πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την καταστροφή του οικοσυστήματος και των ζώντων οργανισμών. 


Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, διαδικασία η οποία θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών και αποτελεί τοξική βόμβα για την ευρύτερη περιοχή. 


Καλούμε τα θεσμικά όργανα, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους πολίτες της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας να απαιτήσουν την αποτροπή μιας τέτοιας ενέργειας και να σταματήσουν το έγκλημα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να αντιδράσει ουσιαστικά, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές και ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στο οικοσύστημα της περιοχής μας και να σταματήσει αυτή η ακολουθούμενη πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο οικονομικής συναλλαγής.


Απαιτούμε να εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να μην παραβιαστούν βασικά δικαιώματά μας και να προστατευτεί το δικαίωμά μας στην Υγεία και στην Προστασία του Περιβάλλοντος σύμφωνα με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάθηκε ο Απόλλωνας

      Ένα σκυλάκι έχει χαθεί, γνωρίζεις κάτι? Αν ναι βοήθησε…           …