Οι ΝΕΟΙ Νεάπολης πιστοί και φέτος στο έθιμο.

0
      

600 όμορφα διακοσμημένα λαμπαδάκια, προσέφεραν τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου των ΝΕΩΝ Νεάπολης στους πιστούς που την Μεγάλη Παρασκευή πήγαν για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο στον Ιερό ναού του Άγιου Σίλα.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
 Οι ΝΕΟΙ με αγάπη και μεράκι στόλισαν τα λαμπαδάκια τις προηγούμενες μέρες στο σπιτάκι τους στον Δημοτικό κήπο και όπως κάθε χρόνο κάνουν τα προσέφεραν στους πιστούς που τηρούν το έθιμο και κάθε χρόνο πηγαίνουν στον Άγιο  Σίλα για να προσκυνήσουν και να πλυθούν με το νερό που αναβλύζει . 
Είναι ένα έθιμο που καθιέρωσε ο μακαριστός Επίσκοπος Πέτρας Διονύσιος. 
Και έχει άμεση σχέση με την κάθαρση της ψυχής και του σώματος «λούσασθε, καθαροί γενέσθε, αφέλετε τας πονηρίας από των ψυχών υμών», εν όψει της προσμονής της Αναστάσεως του Χριστού, όπως αναφέρει στο έντυπο που έχει γράψει ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μαμάκης.  
 Χρόνια τώρα τα μέλη των Νεάπολης βρίσκονται στην έξοδο του ναού και προσφέρουν μαζί με τις ευχές τους και μικρές λαμπάδες σαν μια κίνηση προσφοράς στον συνάνθρωπο με τρόπο διακριτικό και κατανυκτικό. 
Και φέτος την πρωτοβουλία αυτή των ΝΕΩΝ στήριξε η εταιρεία «Γ. Πρατσινάκης Α.Ε.» που και φέτος έκανε την χορηγία στην μακαρία του ιδρυτή της Γεωργίου Πρατσινάκη.
ΘΑΝΟΣ Κ.
         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτήτρια από τη Νεάπολη παρουσίασε εργασία με τίτλο «Χώρος Έκφρασης και Μνήμης με φόντο το «Νησί».

      Στην περιοχή Τσιφλίκι, σ΄ ένα μικρό ύψωμα, λίγο πριν τον οικισμό της Πλάκας, βρίσκετ…