Ξεκινά το λίφτινγκ στο παραλιακό μέτωπο

0
      

Αμέσως πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των σπηλαιώσεων που έχουν σχηματιστεί λόγω της διάβρωσης στα ύφαλα των πρανών του λιμένα Αγίου Νικολάου, 
στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της λιμενολεκάνης. 

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Μιχάλη Σγουρού, αποφάσισε να εγκρίνει τη μία και μοναδική οικονομική προσφορά του Μιχάλη Βασιλάκη, που κατατέθηκε στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του έργου.

Το έργο αναλαμβάνει να κατασκευάσει εξειδικευμένο συνεργείο δυτών, που καλείται να καλύψει με τσιμέντο και λοιπά αδρανή υλικά τη σπηλαίωση που εντοπίστηκε κάτω από την Ακτή Ιωσ. Κουνδούρου, πάνω στην οποία βρίσκεται ο αντίστοιχος δρόμος του λιμένα. 


Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί εδώ και αρκετό καιρό, και επιβεβαιώθηκε και με υποβρύχια αυτοψία και εκτείνεται από το ύψος της «Eurobank» και σε μέτωπο περίπου 30 μέτρα προς το «Twins».

Η άλλη σπηλαίωση την οποία ανέλαβε το ίδιο συνεργείο να κλείσει, βρίσκεται στην απέναντι ακριβώς πλευρά, κάτω από το δρόμο που περνά μπροστά από το Λιμεναρχείο.


Το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. αποφάσισε και ανέθεσε απευθείας την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, αφού κρίνεται εξαιρετικά επείγον ως έργο, που συνδέεται με την ασφάλεια πεζών και οχημάτων τα οποία κινούνται στους αντίστοιχους δρόμους περιμετρικά της λιμενολεκάνης.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουφάρι χελώνας στον Όρμο, fotos.

      Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα αντίκρισαν οι πολίτες που περπατούν στον δρόμο του Όρμου …