in

Με τη συμμετοχή της ΑΣΤΕΚ η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου , Δ.Δ.Ε Α΄Αθήνας, που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου 6 και 7 Απριλίου . Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και μαθητών σχετικά με τις επιλογές που έχουν σε ότι αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση . Έγινε παρουσίαση 12 Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών Σχολών , καθώς και 40 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον για την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο . Η αλληλεπίδραση λειτούργησε θετικά σε όλα τα επίπεδα , με τους ενδιαφερόμενους να κάνουν ερωτήσεις τόσο για τη σχολή και τις επαγγελματικές τους προοπτικές μέσα από αυτή , όσο και για την πόλη και τον τρόπο ζωής σε αυτή.

Σαν εισηγήτρια αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι υπάρχει πράγματι μια στροφή σε ότι αφορά την εκπαίδευση στον τουρισμό και η επαγγελματική ενασχόληση σε αντίστοιχες επιχειρήσεις, αλλά ακόμη φοβίζει τους εν δυνάμει υποψήφιους η εποχικότητα που ακούν γενικά ότι υπάρχει στην απασχόληση .
Ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί σαν επαγγελματικός κλάδος μια καλή επιλογή , μιας και ξενοδοχειακές μονάδες υπάρχουν τόσο σε Αστικά κέντρα , city hotels, όσο και σε τουριστικές περιοχές τόσο παραλαθαλλάσιες όσο και ορεινές . Άλλη επαγγελματική προοπτική για τους αποφοίτους μας είναι βέβαια και τα Κρουαζιερόπλοια , καθώς και η επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό . Έγινε λοιπόν κατανοητό το ποσοστό των επιλογών που έχουν οι σπουδαστές που θα επιλέξουν την ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου .

Επίσης τόσο το φυσικό περιβάλλον της πόλης , όσο και ο τρόπος ζωής αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο θετικής επιρροής και πόλο έλξης ως προς την επιλογή τους .

Είναι ένα κομβικό σημείο για την αναγνωρισιμότητα της σχολής αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξή της .

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Αναπληρωτή Διευθυντή της ΑΣΤΕΚ , κύριο Κλεισαρχάκη Γιώργο για την εμπιστοσύνη του σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες που με αφήνει να αναπτύξω σε ότι αφορά στην προβολή της σχολής , μέσα από τη θέση της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της ΑΣΤΕΚ.

Ιωάννα Σαραντοπούλου, Msc
Καθηγήτρια Τεχνικών Μαθημάτων
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων