Λασίθι: Η «πίσω αυλή» της Κρήτης

0
      

Ο νομός Λασιθίου ήταν πάντα το παραμελημένο παιδί της Κρήτης. Οι δρόμοι, τα Πανεπιστήμια, οι υποδομές, τα προγράμματα σχεδόν πάντα σταματούσαν στο Σεληνάρι. Εδώ, «στου διαόλου τη μάνα». ερχόταν μόνο ότι δεν ήθελε κανείς άλλος. Θερμοηλεκτρικά, τεράστιες ανεμογεννήτριες, ηλιοθερμικά κ. α….του Κωστή Δερμιτζάκη

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
            Με το μνημόνιο η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο. Όπως στην κοινωνία έτσι και στην περιφέρεια Κρήτης, ο πιο αδύναμος πληρώνει τα περισσότερα. Χωρίς κανένα σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του νομού, για την ισόρροπη ανάπτυξη των τεσσάρων περιοχών του, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό, αποψιλώθηκαν οι πόλεις από τις λιγοστές δημόσιες υπηρεσίες. Απομακρύνθηκαν τα τριτοβάθμια ιδρύματα αντί να ενισχυθούν, τα οδικά δίκτυα έχουν ουσιαστικά σταματήσει, τα νοσοκομεία καταρρέουν και η μόνη «ανάπτυξη» που μας προτείνεται είναι τα ηλιοθερμικά και οι ανεμογεννήτριες.
            Τελευταίο χτύπημα η πρόθεση για απομάκρυνση της ΑΣΤΕΑΝ από τον Άγιο Νικόλαο και η μεταφορά της στο Ηράκλειο. Αντί να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί μια παραγωγική σχολή στον τόπο που έχει συνδεθεί με τον ποιοτικό τουρισμό στην Ελλάδα, μεταφέρεται για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και τοπικιστικών σκοπιμοτήτων στο μεγάλο κέντρο. Ακόμα και σ’ αυτόν τον τομέα που έχουμε αδιαφιλονίκητο συγκριτικό πλεονέκτημα ο Άγιος Νικόλαος και το Λασίθι γενικά υποβαθμίζεται.
            Έχει γίνει φανερό σ’ όλους τους Λασιθιώτες πώς πολιτεύεται η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει φανερό ότι αντιλαμβάνονται τον τόπο μας σαν την «πίσω αυλή» της Κρήτης. Ο λαός του Λασιθίου θα υπερασπιστεί συλλογικά και δυναμικά τον τόπο του και το δικαίωμά του στην ισόρροπη ανάπτυξη και θα τιμωρήσει αυτούς που τον υποτιμούν.
.
Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ
         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανώτατο όριο θητειών για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης προανήγγηλε ο Σκουρλέτης

      Τη θέσπιση ανωτάτου ορίου θητειών για τους αιρετούς των ΟΤΑ προαναγγέλλει ο υπουργός…