Κουνήθηκε όλη η Ελλάδα με τα 6,5 ρίχτερ.

0
      

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το επικεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. 

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν 5 χλμ., ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η μεγάλη διάρκεια της δόνησης.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. Ο ένας σημειώθηκε στις 12.31 και ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος στις 12.34 και ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρές ζημιές σε κτίρια, αλλά στο αεροδρόμιο της Λήμνου κατά τη διάρκεια του σεισμού έπεσε ένα κομμάτι από την οροφή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Αγγλοι τουρίστες. 


Τόσο στη Λήμνο, όσο και στη Σαμοθράκη γίνονται περιπολίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ενώ για το πρώτο νησί αναχωρούν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Το αμερικανικό γεωλογικό Ινστιτούρο US Geological Survey αρχικά έκανε λόγο για δόνηση 7,2 Ρίχτερ, αλλά στη συνέχεια εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ και το επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Β. Ελλάδος, σε απόσταση 77 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή από κατοίκους της Κωνσταντινούπολης όπως και στα τουρκικά παράλια.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο σεισμός έγινε στις 12:25 με προκαταρκτικό μέγεθος 6,5 βαθμούς ρίχτερ. Έγινε στο Βόρειο Αιγαίο στο ρήγμα της Ανατολίας. ‘Εγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο», όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές». 


Όπως επεσήμανε ο κ.Λέκκας, «τα κτίρια στα δυο αυτά νησιά είναι πολύ καλά και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/156268#ixzz32d08RGQh

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανάκριβη η δωρεάν παιδεία -Πόσο κοστίζουν στους γονείς τα επιπλέον μαθήματα

      Μπορεί η εκπαίδευση να είναι δημόσια και δωρεάν, αλλά η ελληνική οικογένεια την πληρ…