Η ώρα της κάλπης έφτασε.

0
      

Από τις 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα της Κυριακής οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για τον α’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών ·αναμέτρηση που δεν έχει μόνο τοπικό ενδιαφέρον αφού -σε συνδυασμό με τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου- θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.
 Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η δύναμη του εκλογικού σώματος ανέρχεται σε 9.871.733, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς το εκλογικό βιβλιάριο έχει καταργηθεί.

Εκτός από περιφερειάρχες και δημάρχους, οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής κοινότητας, συμβούλους τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα μεταδοθούν περίπου στις 22:30 λόγω του αυξημένου φόρτου στην εκλογική διαδικασία, αφού φέτος είναι αυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων.

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερβολική η στάση της κας Σπινθούρη, video

      Στα πλαίσια του εορτασμού της θυσίας στο σπήλαιο της Μιλάτου ρωτήσαμε τον πρόεδρο τω…