Η αποκριά επιστρέφει στην…πλατεία.

0
      

Επιστρέφουν στην πλατεία οι ΝΕΟΙ Νεάπολης με την μεγάλη τους εκδήλωση που κάθε χρόνο διοργανώνουν της προ τελευταία Κυριακή της αποκριάς στις 23 του μήνα.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
Η ομάδα αυτή που 16 χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα του επάνω Μεραμπέλλου  είναι γέννημα θρέμμα της περιόδου της αποκριάς από την στιγμή που η ίδια είχε κάνει και το πρώτο καρναβάλι με άρματα και ομάδες καρναβαλιστών στη περιοχή. 
Μέσα στις απόκριες η ομάδα των ανθρώπων της περιοχής ωρίμασε και έγινε ένας σύλλογος που δεν έχει σταματήσει από τότε αν δείχνει και να  αποδεικνύει το πόσο αγαπά τον τόπο του, τους ανθρώπους και τις ανάγκες του. 
Εκατοντάδες είναι οι δράσεις των ΝΕΩΝ όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα δεν είναι καθόλου υπερβολή να πει κάνεις ότι οι ΝΕΟΙ ότι και αν κάνουν το κάνουν πολύ καλά γιατί απλά ξέρουν τον τρόπο.   
Στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής ξεκινά το κέφι, ο χορός, το τραγούδι, το παιχνίδι, τα μαγικά και η φαντασία στο μεγαλύτερο υπαίθριο αποκριάτικο  χώρο στην ανατολική Κρήτη, την πλατεία της Νεάπολης. 
Οι ΝΕΟΙ και φέτος θα βάλουν τα δυνατά τους ώστε όλες οι ηλικίες και ππρωτίστως οι μικροί τους φίλοι να περάσουν υπέροχα παρασύροντας και τους μεγαλύτερους στους δικούς τους ρυθμούς. 
Εν τω μεταξύ προάγγελος θα είναι η εκδήλωση της Πέμπτης, «Τσικνοπέμπτη» 20 του μήνα, όπου θα τσικνιστεί όλη η περιοχή με τα τσικνίσματα των μελών του συλλόγου, σε τιμές εξαιρετικά φθηνές και με διαθέσεις απίστευτα ανεβασμένες έτσι κόντρα σε όσα οι εξελίξεις των καιρών μας σερβίρουν.
 Οι εκδηλώσεις δε θα ολοκληρωθούν και μετά την αποκριά από την στιγμή που το 10ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού η ομάδα που το κέρδισε πέρυσι το έχει προγραμματίσει να γίνει την Κυριακή 9 του Μάρτη. 
Οι ΝΕΟΙ Νεάπολης, και όχι μόνο,  πάνε κόντρα στα μνημόνια, με ομόνοια και με όρεξη για ότι καλό, απλά ας τους ακολουθήσουμε.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ,
         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο μέρες χωρίς ρεύμα η Νεάπολη

      Λόγω τεχνικών εργασιών θα υπάρξει διακοπή ρεύματος στη Νεάπολη την Πέμπτη (27/4) και…