Ζήσε Μάη μου…

0
      

Σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, εφόσον υπάρξει συμφωνία με την τρόικα τις επόμενες ημέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το Μάιο θα έχουμε τα λεφτά”.
Ο ίδιος τόνισε ότι το ποσό της εκταμίευσης θα καλύπτει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

Εξάλλου, ερωτηθείς κατά πόσο είναι εφικτό η Ελλάδα να βγει ως το τέλος του χρόνου στις αγορές, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι η έξοδος στις αγορές θα είναι δοκιμαστική και για μικρά ποσά. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν έχει αντιληφθεί ενστάσεις από πλευράς του ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και επικυρωθεί από τη Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα, θα ξεκινήσει στο Eurogroup η συζήτηση αφενός για το χρηματοδοτικό κενό και αφετέρου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, βάσει της απόφασης του Νοεμβρίου του 2012.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Πάντως, η τρόικα έρχεται με… άγριες διαθέσεις, καθώς ζητά νέες περικοπές σε ειδικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, όπως τα οδοιπορικά και εκτός έδρας, ενώ βάζει φρένο και στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

πηγη http://www.news.gr

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με σύννεφα η Πρωτομαγιά

      Λίγες παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Oι άνεμοι στα βόρεια θα πν…