Εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ ήταν εκεί.

0
      

Το μεσημέρι της Τετάρτης 18/6, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ,  αντιπροσωπία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο
 για την προσπάθεια εφαρμογής του νομοσχεδίου της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγεί σε αναγκαστικό χαρακτηρισμό του 15% των εργαζομένων ως ανεπαρκείς, με συνέπεια την εισαγωγή σε δεξαμενή διαθεσιμότητας και τη μισθολογική μείωση.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
Η αντιπροσωπία του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ -μαζί με τα άλλα σωματεία- έκανε σαφή στο κ. Γρηγοράκη την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων στο σύστημα αξιολόγησης, αντίθεση που φαίνεται με τις υπογραφές που έχουν συλλεχθεί. στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και όπου έχει υπογράψει το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και των διευθυντικών στελεχών που θα κληθούν να αξιολογήσουν με υποχρεωτικά ποσοστά τους υφιστάμενους τους.
Ακόμη ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΑΝ εξέθεσε στον κ. Γρηγοράκη την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση που επικρατεί στο προσωπικό για την πορεία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που συνεχώς αποδυναμώνεται, παρά τις προς το αντίθετο υποσχέσεις που είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Γρηγοράκης κατά την επίσκεψη του στον Άγιο Νικόλαο το Δεκέμβριο του 2013. 
Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και ιατρικό προσωπικό  πολλαπλασιάζονται το 2014 λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων, συνταξιοδοτήσεων που δεν αναπληρώνονται λόγω της μνημονιακής απαγόρευσης των προσλήψεων.
Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκης δεν απάντησε τίποτα συγκεκριμένο και νεότερο σχετικά με προσλήψεις προσωπικού, εκτός από την προκήρυξη για επικουρικό αναισθησιολόγο που είναι σε εξέλιξη και το γεγονός ότι ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα να μεταφερθεί η ΜΕΘ στο νέο κτήριο, 7 μήνες μετά τις υποσχέσεις για «άμεση λειτουργία της νέας πτέρυγας» που είχαν δοθεί το Δεκέμβριο του 2013! 
Ακόμη καμιά απολύτως απάντηση δεν δόθηκε για το θέμα της αναδιάταξης του κονδυλίου των εφημεριών για το ΓΝΑΝ που με τη σημερινή του μορφή καθιστά αδύνατη την  πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Buenomania αυτή είναι η νέα μανία στον Άγιο Νικόλαο

      Ο καιρός μπορεί να έδειξε το…σκληρό πρόσωπό του αυτές τις μέρες, όμως σιγά σιγ…