Δείτε την Κρήτη του 1960, video

1
      

Στο παρελθόν μας ταξιδεύει η ιστοσελίδα British Pathé με ένα σπάνιο βίντεο που περιλαμβάνει εικόνες από την πανέμορφη Κρήτη του 1964.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
Πρόκειται για αποσπάσματα από υλικό, το οποίο η British Pathé θέτει προς πώληση. Στο βίντεο μπορεί κανείς να δει τουρίστες να απολαμβάνουν τον ήλιο ξαπλωμένοι στην άμμο, να κάνουν σκι στη θάλασσα, να δοκιμάζουν τις κρητικές λιχουδιές στα παραθαλάσσια εστιατόρια. 
Επίσης μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα πασίγνωστα Μάταλα, όπου ντόπιοι αλλά και τουρίστες διέμεναν τους καλοκαιρινούς μήνες σε σπηλιές. Οι Κρητικοί φαίνονται στα πλάνα να κάνουν τις καθημερινές δουλειές τους με το όργωμα των χωραφιών, το άλεσμα και το ψήσιμο στους ξυλόφουρνους ή το άρμεγμα των ζώων. 
Ο χορός είναι μέρος της κρητικής παράδοσης και δεν λείπει και από αυτό το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, που μας ταξιδεύει 50 χρόνια πίσω. Σίγουρα πάντως η Κρήτη διατηρεί την ομορφιά και την γοητεία που ασκεί στους τουρίστες. 
Δείτε το σπάνιο βίντεο: ,


Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/good-news/12222-spanio-binteo-me-ti-zoi-stin-kriti-to-1964/
Copyright © Ellines.com

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα VIDEO
  • Anonymous

    Το σπουδαίο είναι οτι φαίνεται το Minos Beach στην αρχή λειτουργίας του ,με τον ιδιοκτήτη Ηλία Σωτηρχο πατέρα της κ.Κοκωτου ,να οδηγεί το ταχύπλοο!Εκεί φιλοξενήθηκαν τοτε μεγάλοι διάσημοι του κόσμου της εποχής ηθοποιοί, βασιλιάδες, συνθέτες σκηνοθέτες, αστροναύτες, πολιτικοί κλπ.Έτσι αρχίσε ο τουρισμός στον Αγιο Νικόλαο! Φαίνονται οι άνθρωποι οι ασχολίες τους ,η διασκέδαση τους ζωντανά, η Παναγία η Κερά, η Ελουντα, το Οροπέδιο με τους ανεμόμυλους για την περιοχή μας!Τι φοβερό φιλμάκι! Εγώ ενθουσιαστηκα!!! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!Μ.Λουκαρακη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάθηκε ο Απόλλωνας

      Ένα σκυλάκι έχει χαθεί, γνωρίζεις κάτι? Αν ναι βοήθησε…           …