Αυριο Μ. Τριτη το ματωμένο φεγγάρι.

0
      
Οι προφητείες αγαπούν τα σημάδια εξ ουρανού και την Τρίτη αυτός θα «στείλει» ένα θεαματικό φεγγάρι, το επονομαζόμενο και «ματωμένο».

Ωστόσο, η NASA λέει απλά «την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμαστείτε για ένα από τα πιο ασυνήθιστα και όμορφα φεγγάρια του νυχτερινού ουρανού. Η ολική σεληνιακή έκλειψη της Τρίτης θα βάψει το φεγγάρι κόκκινο».

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «ματωμένο φεγγάρι» και είναι η πρώτη από μία σειρά τεσσάρων διαδοχικών ολικών εκλείψεων. Μέσα σε ενάμισι χρόνο, η Βόρεια Αμερική θα μπορεί να δει τέσσερις φορές ματωμένο φεγγάρι.
Όσο για το κόκκινο χρώμα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της έκλειψης το φεγγάρι περνά μέσα από τη σκιά της Γης, που έχει το χρώμα της ερήμου κατά τη δύση του Ηλίου.

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα εμφανιστούν στο νυχτερινό ουρανό στις 15 Απριλίου και τις 8 Οκτωβρίου 2014, καθώς και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου 2015.
«Το ενιαίο στοιχείο αυτής της τετράδας των εκλείψεων του 2014 – 2015 είναι ότι όλες θα είναι ορατές από ολόκληρη ή από διάφορα μέρη των ΗΠΑ», επισημαίνει ο ειδικός στις εκλείψεις σελήνης της NASA, Φραν Εσπενακ.

πηγη ethnos.gr

         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεννήθηκε ο πρώτος Βίσονας μετά από 140 χρόνια!

      Η κοιλάδα της Αλμπέρτα του Καναδά, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το εθνικό πάρκο Μπανφ,…